Bep gaat met pensioen: 'Dit was mijn laatste party'

Bep gaat met pensioen: 'Dit was mijn laatste party'
Bep gaat met pensioen: 'Dit was mijn laatste party' © OZ
Laatste tupperwareparty

Vriendin

OOST-SOUBURG - "Ik ga het ongelooflijk missen", zegt Bep al aan het begin van de avond. Ze is te gast bij Anja Koppers in Middelburg waar ze al jaren over de vloer komt. "Anja is een vriendin van me geworden, net als vele anderen", vertelt Bep. Voor Anja is de Tupperwareparty een jaarlijks terugkerende avond. "Ik denk dat Bep al 25 jaar bij mij over de vloer komt.

'Goede klant'

Dat daar geen woord aan gelogen is, blijkt als Anja de keukenkasten opendoet. Overal staan bakjes, schaaltjes en potjes die ze door de jaren heen bij Bep gekocht heeft. "Ja, Anja was een goede klant", lacht Bep. Zelf bekent ze ook haar kasten vol te hebben staan met keukenspullen van dit merk..

Verslaving

Toch is het een dubbel gevoel voor Bep. "Ik vind het een rare avond." Ze stopt omdat haar gezondheid het niet meer toelaat en ze het zelf ook wel tijd vindt worden voor pensioen. "Maar dit is een verslaving. Ik sta gewoon heel erg achter de producten die ik verkoop." Tijd om achter de geraniums te gaan zitten heeft ze niet. "Ik ontwerp ook kleding en daar ben ik druk mee.

Passie

Aan Bep is het niet te merken, dat het haar laatste avond is. Met veel passie prijst ze alle producten aan en met succes. Al snel tikken wat dames nieuw keukengerei op de kop. "Dat blijft overigens te koop hoor", vertelt Bep, "maar niet meer bij mij."