GS: aanleg vluchthavens Sloeweg kon inderdaad eerder

GS: aanleg vluchthavens Sloeweg kon inderdaad eerder
GS: aanleg vluchthavens Sloeweg kon inderdaad eerder
Laatste stukje asfalt voor nieuwe Sloeweg
Laatste stukje asfalt voor nieuwe Sloeweg © OZ

Onnodige verkeersoverlast

MIDDELBURG - De weg werd in juli zonder vluchthavens opgeleverd. Het PVV-Statenlid verbaasde zich er dan ook over dat er een paar maanden later opnieuw gewerkt werd aan de weg. Dat zorgt volgens Haaze voor onnodige verkeersoverlast. 

Niet zo duidelijk

Het dagelijks provinciebestuur erkent nu dat de extra verkeersoverlast door de aanleg van vluchthavens achteraf gezien niet nodig was. Maar van tevoren was dat niet zo duidelijk. Toen bleek dat het hele project bijna 20 miljoen euro duurder uit zou vallen, werden vorig jaar alle niet-cruciale onderdelen eruit gehaald, waaronder de vluchthavens.

Geld wél beschikbaar

Het was toen nog niet duidelijk of er genoeg geld voor was om die aan te leggen. Pas nadat de aanleg van de weg was afgerond werd duidelijk dat het geld daarvoor wél beschikbaar is. Daarom werd toen pas besloten om de vluchthavens alsnog aan te leggen. 

Werkzaamheden

De aanleg van de zeven vluchthavens duurt nog tot 23 december. Tijdens de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer en is er maar één rijstrook beschikbaar.