Lopers rennen drie reddingspakken bij elkaar voor de KNRM

De hardlopers in het Kustmarathonteam van de ZLM hebben met het uitlopen van de Kustmarathon genoeg geld verzameld voor drie reddingspakken voor de KNRM. De pakken worden dinsdag aan de reddingswerkers van de KNRM overhandigd.

Reddingswerkers van de KNRM in actie (foto: Omroep Zeeland)

Het team van de ZLM bestond uit ZLM-medewerkers en ZLM-klanten, maar ook uit oud-topsporters als Michael Boogerd en de broers Dennis en Gérard de Nooijer. De teamleden waren samen aan het trainen in aanloop naar de Kustmarathon, toen het idee kregen om met hun sportieve prestatie geld in te zamelen voor een goed doel.

Sponsorbedrag

De keuze viel uiteindelijk op de KNRM, onder meer omdat de route van de Kustmarathon de hardlopers langs drie KNRM-stations voert, namelijk Neeltje Jans, Veere en Westkapelle. ZLM besloot vervolgens om aan elk deelnemend teamlid een sponsorbedrag te koppelen; een bedrag voor deelname, voor finishen en voor het behalen van een persoonlijk record.

Het totaalbedrag was precies genoeg voor drie reddingspakken, voor elk KNRM-station aan de route één. Die drie pakken worden komende dinsdag aan de KNRM overhandigd door teamleden Dennis en Gérard de Nooijer.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws