Zeeland wordt wakker: Spel, zedenzaak, startersdag en ijsbaan

Zeeland wordt wakker: Spel, zedenzaak, startersdag en ijsbaan
Zeeland wordt wakker: Spel, zedenzaak, startersdag en ijsbaan © OZ
Rechtbank Middelburg
Rechtbank Middelburg © OZ

Zedenzaak

OOST-SOUBURG - De grote zedenzaak gaat vandaag verder. In totaal zijn er 16 verdachten waaronder 13 mensen die verdacht worden een minderjarige prostituee te hebben bezocht en 3 pooiers. Vandaag staan de eerste 7 klanten voor de rechter.
© oz

Spel

Hoe leer je kinderen praten over niet-pluisgevoelens, over wat fijne aanrakingen zijn en waar de grenzen liggen? Een nieuw bordspel, het Safe Kids Meldcode Spel, moet kinderen weerbaar maken. Het is ontwikkeld door spelontwikkelaar Petra Duijzer. Voor haar is de strijd tegen kindermisbruik een levensmissie.
Markt voor starters in Vlissingen
Markt voor starters in Vlissingen © OZ

Startersdag

Ondernemers die een bedrijf starten doen dat voornamelijk in de zakelijke dienstverlening. Dat zei Tim van den Berg van Zeeland Business tijdens een markt voor starters in Vlissingen.
Buurman en buurman openen ijsbaan Middelburg
Buurman en buurman openen ijsbaan Middelburg © OZ

IJsbaan

Met een feestelijk optreden van animatiefiguren Buurman en Buurman is de kunstijsbaan op de Markt in Middelburg geopend. Dit jaar zijn er speciale evenementen voor kinderen met een handicap.
© Ria Brasser Oost-Souburg
foto: Ria Brasser uit Oost-Souburg

Weer

De zon laat zich af en toe zien, maar geleidelijk raakt het meer bewolkt en vooral vanavond gaat er wat motregen vallen. Bij een meest matige westelijke wind, wordt het rond 8 graden.