Derde dag Zeeuwse zedenzaak: de klanten

Derde dag Zeeuwse zedenzaak: de klanten
Derde dag Zeeuwse zedenzaak: de klanten © OZ

Mentaal

Tegen de eerste verdachte, een man uit Middelburg, werd een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, geëist. De man was niet bij de strafeis aanwezig. Volgens zijn advocaat kan zijn cliënt het mentaal niet aan.

Kruipend door het leven

Tegen de tweede verdachte is vier maanden cel geëist, waarvan twee voorwaardelijk. De man was aanwezig en wilde behandeling achter gesloten deuren. Dat werd geweigerd door de rechtbank. De verdachte zei zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. "Het was donker." Hij heeft het thuis nog niet verteld en zegt "kruipend door het leven te gaan". Zijn advocate Cindy Koole pleitte voor vrijspraak en zei dat haar cliënt gewoon een verzetje wilde. Luistert u naar Koole.
advocate Koole
Huisarts 
De derde verdachte was ook afwezig op advies van zijn huisarts. Tegen deze man is zes maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

Geen seks

De vierde verdachte komt uit Westkapelle en is aanwezig bij de zitting. Hij ontkent seks te hebben gehad met het slachtoffer. Tegen de man is acht maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Zijn advocate vindt de verklaringen van het slachtoffer onbetrouwbaar en vraagt vrijspraak.

Orale seks

De vijfde verdachte gaf toe orale seks te hebben gehad met het slachtoffer. Hij zei voor de rechtbank dat hij na de daad twijfels kreeg over haar leeftijd. Tegen hem wordt acht maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk.
Kinky
Het gaat om mannen uit Middelburg, Goes, Westkapelle, Vlissingen en twee uit Oost-Souburg. Eén man komt uit Putte, West-Brabant. Via sekssites als kinky.nl zouden ze hebben gereageerd op de seksadvertentie van het meisje waarna een afspraak werd gemaakt.
Cardates
De gedwongen prostitutie met de minderjarige zou eind 2014 in een periode van drie weken hebben plaatsgevonden op vakantiepark Stellenplas in Heinkenszand en in twee woningen, aan de Granaat in Middelburg en aan de Koudekerkseweg in Vlissingen. Ook was er seks in auto's tijdens zogeheten 'cardates'. Een parkeerplaats bij het Nollenbos was een locatie waar het meisje werd geprostitueerd.
Klanten
Morgen komen nog eens zes mogelijke klanten voor de rechter. Zij komen allen uit Zeeland. Op 8 december staat de laatste hoerenloper in het beklaagdenbankje. Zijn advocaat kon niet eerder naar de rechtbank komen. 
Pooiers
Eerder deze week moesten drie mensen voorkomen - twee mannen en een vrouw - die een 17-jarig meisje zouden hebben aangezet tot prostitutie. Zij worden verdacht van seksuele uitbuiting mensenhandel. Tegen hen werden gevangenisstraffen van 2, 2,5 en 4 jaar geëist.