NS kan vertraging op Zeeuws spoor niet echt verklaren

NS kan vertraging op Zeeuws spoor niet echt verklaren
NS kan vertraging op Zeeuws spoor niet echt verklaren © OZ
© oz

Aanrijdingen

OOST-SOUBURG - Volgens de woordvoerder is er geen concrete reden waarom de treinen in Zeeland de laatste dagen zo vaak te laat zijn. "Het heeft verschillende oorzaken. We hebben meer dan een gemiddeld aantal storingen gehad deze week. Verder liggen er veel bladeren op het spoor wat ook voor vertraging zorgt en er zijn aanrijdingen geweest", aldus de NS.
Overstappen
Het oponthoud hoeft niet in Zeeland te liggen om vertraging te veroorzaken: "De trein van en naar Zeeland maakt deel uit van een heel lang traject. Als er bijvoorbeeld iets in Leiden gebeurt, een storing of een aanrijding, dan werkt dat tot aan Vlissingen door." Volgens de woordvoerder zijn de trajecten zo lang omdat mensen liever zo min mogelijk willen overstappen.
Speling
Volgens de NS zal het aantal vertragingen met de nieuwe dienstregeling flink afnemen. "In 2017 zal er meer ruimte zijn om vertragingen op te vangen doordat de lijn korter wordt en omdat de trein in Roosendaal langer stil staat om voor de aansluiting op de trein richting Brabant."