Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, Benefiet en Zeeuwse Lagune

Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, Benefiet en Zeeuwse Lagune
Zeeland wordt wakker: Brouwerseiland, Benefiet en Zeeuwse Lagune © oz
© OZ

Benefiet

OOST-SOUBURG - Deze week is in Middelburg een verkooptentoonstelling geopend om de Vleeshal te steunen in tijden van teruglopende gemeentelijke subsidies. Een aantal kunstenaars dat in het verleden geëxposeerd heeft in het centrum voor hedendaagse kunst, biedt werken te koop aan. De helft van de opbrengst gaat naar de kunstenaars en de andere helft komt ten goede aan de Vleeshal.
© Omroep Zeeland / Brouwerseiland

Brouwerseiland

Een besluit over Brouwerseiland mag niet genomen worden totdat het Kustpact is gesloten. Dat antwoordt minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu op vragen van de PvdA. De gemeente Schouwen-Duiveland had de minister om toestemming voor Brouwerseiland gevraagd.
Zeeuwse Lagune volgens milieu-organisaties
Zeeuwse Lagune volgens milieu-organisaties © oz
Zeeuwse Lagune
De bouw van het plan Zeeuwse Laguna kan op juridische gronden waarschijnlijk niet doorgaan. Dat zeggen de coalitiepartners van Bescherm de Kust, de Zeeuwse Milieufederatie, Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap. De Zeeuwse Lagune is het plan van een ondernemer om 40 miljoen te investeren in de komst van een vakantie-eiland in het Veerse Meer.
© oz

Zedenzaak

De klanten van het minderjarige meisje dat gedwongen werd tot prostitutie moeten de cel in. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Donderdag was de derde dag in de grote zedenzaak. Zeven mannen moesten voorkomen hoorden tussen de de vier en acht maanden celstraf tegen zich eisen.
Vernieuwde afdeling
Vernieuwde afdeling © oz

ADRZ

De poliklinieken gynaecologie en orthopedie van het ADRZ in Goes, die met elkaar verbonden zijn door de wachtruimtes, zijn opgeknapt. Dat is onder meer mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden ADRZ.
© Jolanda de Bruine, Bruinisse
foto: Jolanda de Bruine, Bruinisse

Weer

Er trekt vandaag een storing over de provincie en het is dan ook bewolkt en soms valt er wat lichte regen of motregen. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind en het is zacht voor begin december met middagtemperaturen van 10 graden. Vanavond en vannacht is het droog en klaart het steeds verder op. Het koelt snel af tot een graad of 4.