OM: klanten minderjarige prostituee moeten zitten (video)

OM: klanten minderjarige prostituee moeten zitten (video)
OM: klanten minderjarige prostituee moeten zitten (video) © oz
zedenzaak donderdag live zeeland nu
MIDDELBURG - Sekssites
De mannen worden verdacht van 'het ontucht plegen met een prostituee tussen de 16 en 18 jaar oud.' Via sekssites als kinky.nl zouden ze hebben gereageerd op de seksadvertentie van het 17-jarige meisje waarna een afspraak werd gemaakt. Niet alle mannen kwamen opdagen in de rechtszaal. Sommigen waren bang herkend te worden of schaamden zich. Eén man was afwezig op advies van een arts. 
Donker
De verdachten probeerden op verschillende manier hun onschuld te bewijzen. Ze gaven aan haar niet te kennen, dat in de advertentie stond dat ze 22 was of dat het donker was en haar niet goed konden zien. Het gaat om mannen uit Middelburg, Goes, Westkapelle, Vlissingen en twee uit Oost-Souburg. Eén man komt uit Putte, West-Brabant.  
Rechtbank Middelburg
Rechtbank Middelburg © OZ
Verdachten
Vrijdag staan nog zes verdachten voor de rechter. Zij komen allemaal uit Zeeland. Op 8 december dient de laatste zaak. De advocaat van die verdachte kan niet eerder naar de rechtbank komen.
Pooiers
Eerder deze week moesten drie mensen - twee mannen en een vrouw - voorkomen, die het meisje zouden hebben aangezet tot prostitutie. Zij worden verdacht van seksuele uitbuiting en mensenhandel. Tegen hen werden gevangenisstraffen van 2, 2,5 en 4 jaar geëist. De uitspraak is op 19 december.