Poli's gynaecologie en orthopedie Goes heropend

Poli's gynaecologie en orthopedie Goes heropend
Poli's gynaecologie en orthopedie Goes heropend © oz
Vernieuwde afdeling
Vernieuwde afdeling © oz

Toe aan opknapbeurt

GOES - De beide poli's waren echt aan een opknapbeurt toe, zegt Carla van Tilburg van Stichting Vrienden ADRZ. 'De muren hebben een mooie, frisse, wit-groene kleur gekregen, en de deurstijlen hebben we een beetje in de kleur groen gelaten, want dat was al zo'. Ook de behandelkamers hebben een nieuwe frisse kleur en inrichting gekregen. De wachtruimtes zijn met elkaar verbonden met een graswand, en de wachtstoelen staan rond een tafel waaraan ook gelezen kan worden.
Opening ADRZ poli
Orthopedie
Op de poli orthopedie komen jaarlijks ruim 31.000 patiënten verspreid over drie locaties. Specialismen zijn: knie, voet, heup, schouder, traumatologie, kinderorthopedie, wervelkolom en hand-pols.
Gynaecologie
Het specialisme gynaecologie houdt zich bezig met de behandeling van vrouwenziekten en gespecialiseerde verloskundige zorg. Jaarlijks worden er 1200 kinderen in het ADRZ in Goes geboren. Op de poli komen jaarlijks ruim 32.000 patiënten. Er werkt een team van gynaecologen, klinisch verloskundigen en echoscopisten.

Financiering

De Stichting Vrienden ADRZ, de vakgroepen van het ziekenhuis en het ADRZ zelf hebben het geld voor de vernieuwing van de poli's samen opgebracht.