Vierde dag zedenzaak: zes klanten

Vierde dag zedenzaak: zes klanten
Vierde dag zedenzaak: zes klanten © oz

Sekssite

Volgens de advocaten van de eerste twee verdachten, die vrijdag voor de rechtbank verschenen, zijn hun cliënten misleid door de sekssite kinky.nl. Daar staat ergens op de site een politielogo als men veilig wil afspreken.

Zeeuwen

De verdachte Zeeuwen die vandaag  voor de rechtbank moeten verschijnen wonen in Kapelle, Breskens, Koudekerke, Arnemuiden, 's-Heer Arendskerke en Nieuw- en Sint-Joosland. De jongste is 27 jaar oud, de oudste 52. Ze zouden eind 2014 seks hebben gehad met een minderjarige prostituee, die bovendien door haar pooiers werd gedwongen tot prostitutie. 
Woningen en auto's
De ontucht van deze zes zou plaats hebben gevonden op Walcheren: in Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Koudekerke. Het ging om betaalde seks in woningen en in auto's. De prostituee was destijds 17 jaar. Het is de vraag hoeveel mannen vandaag persoonlijk in het beklaagdenbankje zullen zitten.
Verschijnen
Gisteren moesten zeven hoerenlopers voorkomen, van wie er maar vier daadwerkelijk zelf verschenen. De anderen stuurden hun advocaat en in een geval kwam niemand. Tegen alle zeven mannen werd een gevangenisstraf van tenminste vier maanden en maximaal acht maanden geëist. Een deel daarvan zou voorwaardelijk zijn.