PVV ook in verkiezingen gemeenten (video)

PVV ook in verkiezingen gemeenten (video)
PVV ook in verkiezingen gemeenten (video) © Omroep Zeeland
Interview Peter van Dijk
MIDDELBURG - Tegen azc's en moskeeën
Door overal in het Zeeuwse bestuur mee te doen, wil de PVV -naar eigen zeggen- 'in de haarvaten van de samenleving kruipen'. De partij wil zich ook in Zeeland gaan verzetten tegen de komst van nieuwe asielzoekerscentra en de uitbreiding van moskeeën. "Maar ook de overheidsfinanciën zijn voor ons een hot item", zegt de Zeeuwse PVV-leider Peter van Dijk. "Zeeland is de armste provincie en daarom moeten we zeker hier zuinig omgaan met gemeenschapsgeld." 

Opleiden

De komende tijd gaat de PVV op zoek naar geschikte kandidaten. Mensen die zich aanmelden worden door de PVV opgeleid om raadslid te worden. "We leiden nu ook al mensen op", zegt Peter van Dijk. "Die komen eens in de vier weken op donderdag naar wat wij een klasje noemen. Daar krijgen ze mediatraining, een cursus staatsrecht en we leren ze alles wat je moet weten als volksvertegenwoordiger."

Veroveren

Van Dijk zegt dat zijn partij de Zeeuwse gemeenten wil veroveren. Hij verwacht dat de PVV in Zeeland vooral goed zal scoren in heel Zeeuws-Vlaanderen, Vlissingen en Tholen. Stemmen zal de PVV vooral afpakken op lokale partijen, maar Van Dijk verwacht dat ook veel mensen die tot nu toe thuis bleven bij verkiezingen wel gaan stemmen als ze de PVV meedoet. 

In het hele land

Niet alleen in Zeeland zoekt de PVV gemeenteraadsleden. De partij zoekt in het hele land mensen. De partij wil meedoen in vijf tot tien gemeenten per provincie. Nu is de PVV alleen in de gemeenteraad van Den Haag en van Almere vertegenwoordigd.