Concert at SEA razendsnel uitverkocht, vaste klanten verdrietig

Concert at SEA razendsnel uitverkocht, vaste klanten verdrietig
Concert at SEA razendsnel uitverkocht, vaste klanten verdrietig © OZ

OOST-SOUBURG - — Concert at SEA (@concertatSEA)
">

Binnen een uur

Nog nooit was Concert at SEA zo snel uitverkocht. De 30.000 weekendkaarten voor Concert at SEA waren vorige week al binnen een uur verkocht. Ook de 10.000 dagkaarten voor vrijdag en zaterdag waren vrijdag even snel weg. 

Verbaasd

Festivaldirecteur Lesley Grieten is zelf ook verbaasd dat de verkoop zo snel ging. "Dit is eigenlijk ongekend. De vraag is veel groter dan dat we kaarten hebben. Onze mailbox stroomt vol met vragen."
ITEM kaarten concert at SEA
Headliners snel bekend
De headliners van het festival werden dit jaar al vroeg bekend gemaakt. Publiekstrekkers als Anouk, Kensington, Racoon, Doe Maar en Tom Odell werden al voor de verkoop naar buiten gebracht. Volgens Grieten speelt dit mee bij de snelle verkoop. ''Vorig jaar hadden we alleen Blof aangekondigd, en waren we na elf dagen uitverkocht. Toen reageerden veel mensen met de vraag waarom we nog niks bekend gemaakt hadden.''

— Ivy (@sorryimijf)
">

Eerst verkoop in Zeeland?

De 16-jarige Ivy Hans uit Renesse heeft wel een oplossing. ''Ze zouden eerst kaartjes moeten verkopen in de omgeving van Renesse. Nu heb ik wel weekendkaarten, maar mijn broertje en veel vriendinnen niet.'' Bij Glastonbury in Engeland is dit overigens gebruikelijk. Alleen inwoners uit de buurt van het festival kunnen daar nog aan tickets komen.

Zwarte markt

"Het is hier begonnen'', zegt Ivy. ''Leuk dat mensen uit Groningen nu naar Zeeland komen, maar vriendinnen van mij hebben nu geen kaartje." Ivy zegt dat ze de hoop heeft dat ze later op de zwarte markt nog aan kaartjes kan komen. Iets waar festivaldirecteur Lesley Grieten voor waarschuwt. "De naam van de eigenaar staat straks op het kaartje. Mocht er dan bij de deur worden getwijfeld of de naam bij het kaartje hoort dan kunnen wij om een identiteitsbewijs vragen."
Teleurgestelde reacties
De broer van Ivy was niet de enige die niet aan kaartjes kon komen. Veel andere mensen hadden ook graag op 30 juni en 1 juli op de Brouwersdam gestaan.

— Martijn van Iersel (@MartijnvIersel)
">

— Lieke (@lieketfull)
">