'Ik wist niet dat ze minderjarig was' (video)

'Ik wist niet dat ze minderjarig was' (video)
'Ik wist niet dat ze minderjarig was' (video) © oz
Zedenzaak vrijdag totale Livebijdrage

Misleid

MIDDELBURG - Tegen alle zes de verdachten werd steeds acht maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk. Maar volgens de advocaten van meerdere verdachten zijn hun cliënten misleid door de sekssite kinky.nl. Daar staat op de site een politielogo als men veilig wil afspreken, dus gingen ze ervan uit dat ook haar leeftijd gecontroleerd zou zijn.

Agenten

Een verdachte wees er ook op dat de agenten tijdens een politieonderzoek ook niet doorhadden dat ze minderjarig was. "Waarom wordt van mij verwacht dat ik de leeftijd check terwijl experts dat ook niet doen", zei hij tijdens de zitting.
Zedenzaak-vrijdag-2-ZNO161202GQ

'Te jong'

Een van de verdachten, een man uit Middelburg, beweert dat hij weliswaar een afspraak met haar heeft gemaakt voor een zogenoemde cardate in zijn auto, maar dat hij geen seks met haar heeft gehad. Hij vond haar te jong en zei tegen haar: "Dit gaat hem niet worden", beweert hij nu. 

'Onder druk'

Eerder verklaarde hij tegen de politie dat hij wel seksuele handelingen met haar had verricht, maar hij beweert nu dat hij die verklaring onder druk heeft afgelegd en dat het niet waar is. Het Openbaar Ministerie vindt die verklaring 'niet aannemelijk' en gaat ervan uit dat het meisje wél in de auto van man is gestapt dat zij ook door de Middelburgse verdachte is betaald.

'Zelf verantwoordelijk'

Volgens het OM zijn de klanten van een prostituee er zelf verantwoordelijk voor dat ze controleren of zij niet minderjarig is. "Die verantwoordelijkheid moeten ze niet proberen af te schuiven op een website", vindt persofficier persofficier Linda van den Oever.
ITEM Zedenzaak vrijdag persofficier

Gedwongen

De verdachte Zeeuwen die vrijdag werden voor de rechter moesten verschijnen wonen in Kapelle, Breskens, Koudekerke, Arnemuiden, 's-Heer Arendskerke en Nieuw- en Sint-Joosland. De jongste is 27 jaar oud, de oudste 52. Ze zouden eind 2014 seks hebben gehad met een minderjarige prostituee, die bovendien door haar pooiers werd gedwongen tot prostitutie.

Ontucht

De ontucht van deze zes zou plaats hebben gevonden op Walcheren: in Vlissingen, Middelburg, Oost-Souburg en Koudekerke. Het ging om betaalde seks in woningen en in auto's. De prostituee was destijds 17 jaar. ​
Zedenzaak vrijdag terugblik

Angstaanvallen

De gedwongen prostitutie heeft grote invloed op haar leven gehad, zegt het slachtoffer zelf. Ze heeft naar eigen zeggen twee geslachtsziektes opgelopen waardoor ze nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Ook volgt ze een therapie vanwege angstaanvallen.

Celstraffen

Donderdag moesten al vijf andere mannen die ervan worden verdacht dat ze haar klant waren voor de rechter verschijnen. Tegen hen werden celstraffen tussen de vier en acht maanden geëist. Volgende week verschijnt er nog een veertiende man voor de rechter die ook seks zou hebben gehad met het meisje.

Seksuele uitbuiting

Eerder deze week moesten drie mensen voorkomen, twee mannen en een vrouw, die destijds het 17-jarige meisje zouden hebben aangezet tot prostitutie. Zij worden verdacht van seksuele uitbuiting en mensenhandel. Tegen hen werden gevangenisstraffen van 2, 2,5 en 4 jaar geëist.