'Alle Zeeuwse gemeenten zijn slecht bereikbaar'

'Alle Zeeuwse gemeenten zijn slecht bereikbaar'
'Alle Zeeuwse gemeenten zijn slecht bereikbaar' © Omroep Zeeland
© Oliur Rahman (Unsplasf, free stock)

Online versie

OOST-SOUBURG - Het onderzoek werd uitgevoerd door Telefoonboek.nl, de online versie van het gelijknamige papieren naslagwerk voor telefoonnummers. Bezoekers kunnen op de website aangeven of ze het door hen gezochte nummer ook daadwerkelijk hebben bereikt. 

Slecht bereikbaar

Een instantie wordt gezien als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep. Alle dertien Zeeuwse gemeenten vallen in die categorie. De slechtst bereikbare gemeente is Vlissingen, met 195 mislukte belpogingen. Daarna volgen Terneuzen met 99 en Middelburg met 78 mislukte pogingen. 

Toegankelijk

De resultaten van dit onderzoek bieden op zijn zachtst gezegd een hoop ruimte voor verbetering, vindt Dirk Lentjes van Telefoonboek.nl. "Zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Deze zouden zich toch flink achter de oren moeten krabben, aangezien zij in essentie toegankelijk horen te zijn voor vragen van de bewoners uit die gemeenten."

Per e-mail

Terneuzen, de op één na slechtste gemeente in dit onderzoek, werd onlangs ook al op de vingers getikt door de website Wijverdienenbeter.nl. Uit een onderzoek van die site bleek namelijk dat Terneuzen de slechtste gemeente van Nederland is als het gaat om het beantwoorden van een vraag per e-mail.