Voorrang bij kaartjes Concert at SEA? Liever niet!

Voorrang bij kaartjes Concert at SEA? Liever niet!
Voorrang bij kaartjes Concert at SEA? Liever niet! © OZ

Razendsnel uitverkocht

OOST-SOUBURG - Alle kaarten voor Concert at SEA zijn verkocht. Na de weekendkaarten, gingen ook de 20.000 dagkaarten razendsnel over de digitale toonbank. Nog nooit was Concert at SEA zo snel uitverkocht. De 30.000 weekendkaarten voor Concert at SEA waren vorige week al binnen een uur verkocht. Ook de 10.000 dagkaarten voor vrijdag en zaterdag waren vrijdag even snel weg.  

Voor en tegen

De kaartjes alleen aan Zeeuwen verkopen of Zeeuwen voorrang geven, een enkeling vindt het een goed idee. Maar de meerderheid is tegen die voorgestelde maatregel, valt te lezen in de reacties. Dan zouden andere festivals dat ook doen en kunnen de Zeeuwen niet meer terecht bij festivals als Pinkpop en Lowlands. 

Zwarthandelaren

Wel lijkt het veel Zeeuwen een goed idee om wat te doen aan de zwarthandelaren. Op diverse websites worden de kaarten al te koop aangeboden voor het dubbele of driedubbele van de originele prijs.

Subsidie

Ook de discussie over de subsidie voor het festival wordt nieuw leven ingeblazen door deze kwestie. Concert at Sea krijgt 52.000 euro subsidie. De provincie wil die subsidie handhaven, terwijl andere festivals worden gekort. Zo wil het dagelijks provinciebestuur de subsidie voor het Bevrijdingsfestival met 17.000 euro terugbrengen naar 12.500 euro.

Cultuurprogramma

Ook meerdere partijen in Provinciale Staten zit deze verdeling van subsidie niet lekker. Maar de zaak kon vorige nog niet worden behandeld tijdens een vergadering van een Statencommissie, omdat er nog geen definitief cultuurprogramma is. Die is naar verwachting op 6 december klaar en dan kunnen de partijen pas moties indienen om de situatie veranderen.