Spookrijder Westerscheldetunnel draaide om in de tunnel

Spookrijder Westerscheldetunnel draaide om in de tunnel
Spookrijder Westerscheldetunnel draaide om in de tunnel © OZ
Westerscheldetunnel dicht wegens ongeval met meerdere voertuigen
Westerscheldetunnel dicht wegens ongeval met meerdere voertuigen © OZ

Pools

TERNEUZEN - De bestuurder van de auto met een Pools nummerbord was volgens een woordvoerder van de Westerscheldetunnel NV in eerste instantie op de tunnel in de goede richting ingereden. De auto reed door de westbuis richting Terneuzen toen de bestuurder plotseling besloot om de auto te keren.

Aangehouden

Vanwege de vreemde manoeuvre van de spookrijder werd besloten om de tunnel af te sluiten. Korte tijd later keerde de automobilist opnieuw en reed met het verkeer mee. Bij de uitgang werd de auto opgewacht door de politie. De bestuurder is aangehouden.

Seinende automobilisten

Het is niet de eerste keer dat iemand tegen het verkeer in de tunnel inrijdt. Vorig jaar overkwam het een vrouw uit Maldegem in België. Ze dacht dat alle seinende automobilisten die haar tegemoet reden haar duidelijk probeerden te maken dat er iets mis was met haar lichten.

Rotonde

In dat geval was de vrouw al verkeerd gereden bij de rotonde bij Sluiskil. Ze kreeg toen bijval in de reacties bij Omroep Zeeland dat de bewegwijzering daar inderdaad onduidelijk is.