Politie: aantal inbraken neemt toe richting Sinterklaas

Politie: aantal inbraken neemt toe richting Sinterklaas
Politie: aantal inbraken neemt toe richting Sinterklaas © OZ
Inbreker probeert binnen te komen
Inbreker probeert binnen te komen © OZ

Onopvallend

MIDDELBURG - De politie laat weten zondag en maandag opvallend en onopvallend op pad te gaan om inbrekers tegen te houden en waar mogelijk op te pakken. De afgelopen weken zijn zo al vier inbrekers aangehouden. Maar de politie roept ook anderen op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct door te geven via 112.

Verdachte situatie

Een verdachte situatie kan bijvoorbeeld zijn dat een vreemde zomaar controleert of iemands poort open is. Maar het kan volgens de politie ook gaan om een onbekende auto, die meerdere keren langsrijdt, en waarvan de inzittenden de woningen in de straat aandachtig bekijken.

Melding

Verder roept de politie op melding te maken van mensen die foto's maken van woningen. Ook personen die mee willen lopen het portaal van een flatgebouw in vallen volgens de politie onder de categorie 'verdacht'. 

Meeste inbraken

Vorig jaar was december met de maand met de meeste inbraken. In de decembermaand werd toen 116 keer ingebroken in Zeeland. En per dag bekeken spande 5 december veruit de kroon, met die tien inbraken, verspreid over de provincie.

Donkere Dagen Offensief

Ook rondom Kerst worden ieder jaar veel inbraken gepleegd. Daarom houdt de politie sinds 2014 ieder jaar in de wintermaanden het zogenoemde Donkere Dagen Offensief, met extra controles en bewustwordingscampagnes over waakzaamheid en preventieve maatregelen.