Oemoemenoe kiest bewust voor buitenlandse coach (video)

Oemoemenoe kiest bewust voor buitenlandse coach (video)
Oemoemenoe kiest bewust voor buitenlandse coach (video) © Omroep Zeeland
Nieuw Coach Oemoemenoe 2

Beleid

MIDDELBURG - De Nieuw-Zeelander Kevin Lewis was in 2007 de eerste buitenlandse coach van de Middelburgse ploeg. Daarna hadden ze nog de Schot Brian Hendry en nu heeft Simon FitzGerald de touwtjes in handen. Het is een bewuste keuze van het bestuur. "De ambities zijn hoger gesteld", zegt voorzitter Hans van Dijk. "Dan red je het niet met mensen uit de regio."

Ambitie

FitzGerald is aangesteld om de club naar de kampioenspoule te leiden en lijkt daar ook naar op weg. Vorig jaar had de coach nog nooit van Oemoemenoe gehoord. "Ik heb hier begin 2016 een keer geweest en heb toen gekeken en met het bestuur gepraat. Hun visie en ambitie beviel mij goed."
Gevaarlijk
Naast zijn trainerstaken moet hij de club ook helpen met professioneler te worden. "Wat ik heb veranderen in de afgelopen maanden is het contact met scholen", zegt FitzGerald. "In Nederland is er een misvatting dat rugby een gevaarlijke sport zou zijn, dat is niet zo. Dat leer ik de ouders en leraren." Dat lijkt zijn vruchten af te werpen want in de afgelopen tijd voegden zich al twaalf nieuwe jeugdleden bij de club.