Zeeland wordt wakker: Euroskills, inbraken, kerstbomen en volksdansers

Zeeland wordt wakker: Euroskills, inbraken, kerstbomen en volksdansers
Zeeland wordt wakker: Euroskills, inbraken, kerstbomen en volksdansers © OZ
© OZ

Euroskills

OOST-SOUBURG - Rick Verboom uit Hoek is Europees Kampioen geworden bij de wedstrijd voor jonge vakmensen in Göteborg in Zweden. De student van het ROC Scalda werd eerste bij het CAD-tekenen. Hij moest een technische installatie tekenen met een speciaal computerprogramma.
Inbreker probeert binnen te komen
Inbreker probeert binnen te komen © OZ

Inbraken

De politie roept de Zeeuwen op om vandaag extra alert te zijn op inbraken. Vorig jaar werden op 5 december tien inbraken gepleegd in Zeeland. Daarmee was dat de dag met de meeste inbraken van het hele jaar. En ook de afgelopen dagen neemt volgens de politie het aantal inbraken weer toe. 
© OZ

Kerstbomen

Het is de ongeschreven regel dat je pas na Sinterklaas je kerstboom zet. Maar veel Zeeuwen houden zich daar niet aan, merkt kerstboomkweker Jo de Kind. Hij kweekt de bomen in zijn achtertuin in Heikant. En hoewel Sinterklaas pas vandaag uit Nederland vertrekt, deed De Kind dit weekend al goede zaken. 
BUL Kerstboom Heikant
© OZ

Volksdansers

Het gaat slecht met volksdansvereniging 'Amercitia' uit Burgh-Haamstede. Door ouderdom en het overlijden van leden loopt het aantal dansers terug. Tien jaar geleden waren er nog 24, nu nog 12. Daardoor is de kas van de vereniging leeg en kunnen docent en dansruimte nog maar moeilijk betaald worden. Als er voor het eind van het jaar geen vier of vijf nieuwe leden worden gevonden, valt het doek voor 'Amercitia'. 
© Anneke van den Dries, Oost-Souburg
foto: Anneke van den Dries uit Oost-Souburg

Het weer

Helder en meest lichte vorst, overdag zonnig met later een beetje sluierbewolking. De wind is zwak tot matig en oost tot zuidoost. De maximumtemperatuur wordt 4 a 5 graden.