Rick Verboom uit Hoek beste CAD-tekenaar van Europa (video)

Rick Verboom uit Hoek beste CAD-tekenaar van Europa (video)
Rick Verboom uit Hoek beste CAD-tekenaar van Europa (video) © OZ
Uitslag Euroskills

Machine-onderdelen

De 19-jarige vakkanjer van Scalda College was één van de 500 deelnemers in Gothenburg. Ze gingen de strijd aan in 34 verschillende vakken, van elektrotechniek tot metalen dakdekken. Ricks wedstrijdopdracht was het ontwerpen, aanpassen, inmeten en tekenen van verschillende machine-onderdelen. Dat moest in drie dagen klaar zijn.

Trillen

"Dit had ik echt niet verwacht, omdat mijn eerste dag erg moeizaam verliep," zegt Rick in een reactie. "Ik ben blijven zoeken naar de beste oplossing en heb die kennelijk toch gevonden! Ik stond echt te trillen op mijn benen toen ik hoorde dat ik eerste was."
VORK Euroskills
Opdrachten
Euroskills vind elke twee jaar plaats. Onder belangstelling van 75000 bezoekers werden vanaf een december drie dagen lang opdrachten uitgevoerd. Een jury van experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs beoordeelde de deelnemers.

Worldskills

In 2018 vindt de volgende editie plaats in Budapest in Hongarije. Volgend jaar wordt het WK voor beroepen, de Worldskills, in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten gehouden. De deelnemers aan Euroskills maken ook kans om hier aan mee te doen.