Oemoemenoe is onderweg naar de top (video)

Oemoemenoe is onderweg naar de top (video)
Oemoemenoe is onderweg naar de top (video) © Orange Pictures
Nieuw Coach Oemoemenoe 1
MIDDELBURG - Landstitel
In 2013 kwam Oemoemenoe opnieuw in de Ereklasse terecht, nadat ze in 1978 en 1992 ook al eens een seizoen speelde op dat niveau. De eerste twee seizoenen wist Oemoemenoe zich, soms met kunst -en vliegwerk, te handhaven. Vorig jaar eindigde de club zelfs met een prijs. Ze wonnen de verliezerspoule en namen de Plate mee naar Middelburg. Dit jaar staat de club met nog twee wedstrijden voor de boeg op een vijfde plek. Om mee te gaan strijden voor de landstitel is een plek in de top-zes nodig.
Lees ook: Oemoemenoe wint in finale Nationale Plate

Geloof
Binnen de spelersgroep is er veel vertrouwen in het halen van de kampioenspoule. "Ik geloof er zeker in", zegt Leroy Kersten. "Ik vind dat we in de top-zes thuis horen. Teamgenoot Elijah Makoni sluit zich daarbij aan. "We zijn er klaar voor om geschiedenis te schrijven." De Nieuw-Zeelander zelf daar niet meer bij zijn. Zijn visum verloopt binnenkort en moet weg uit Nederland.

Buitenlands
Makoni is misschien wel de belichaming van de transformatie die de club de afgelopen jaren heeft ondergaan. Er komen namelijk steeds meer buitenlandse jongens naar Zeeland. Op dit moment zijn er twee Australiërs (Pat Toeta en Kyran Tanuvasa), twee Zuid-Afrikanen (Lohan Potgieter en Mikyle Webster) en dus een Nieuw-Zeelander. Daarnaast komt de coach uit Noord-Ierland en dat is Simon FitzGerald.
Top drie
De doelstelling van voor het seizoen was het halen van de top-zes, maar voorzitter Hans van Dijk droomt al van meer. "De top-zes halen zou mooi zijn, maar de competitie ligt zo dicht bij elkaar dat de top-3 ook in zicht is."