Ziekenhuis Oostburg mee in trend

Ziekenhuis Oostburg mee in trend
Ziekenhuis Oostburg mee in trend © OZ
verbouwing ziekenhuis oostburg
OOSTBURG - Anderhalvelijnszorg
Anderhalvelijnszorg is goedkopere zorg maar met dezelfde kwaliteit. Er bestaan namelijk twee lijnen zorg. De eerste lijn bestaat uit huisarts, apotheek, etc. De tweede lijn bestaat uit specialisten zoals een dermatoloog of een cardioloog. Voor een hartfilmpje worden patiënten nu nog naar de tweede lijn, het ziekenhuis, gestuurd. Dat is duur en daarom wordt geprobeerd om de zorg van de tweede lijn naar de eerste lijn krijgen.
Hartfilmpje bij de huisarts
Het is de bedoeling dat je straks in het ziekenhuis in Oostburg bijvoorbeeld een hartfilmpje kan laten maken bij de huisarts van de huisartsenpost. Dat is goedkoper dan wanneer het bij de cardioloog zou moeten. Als de huisarts iets ontdekt kan hij direct bij de cardioloog binnen stappen, want ze zitten straks onder één dak.
Medio 2017
Begin april volgend jaar gaat de hoofdingang, die nu nog gesloten is vanwege de verbouw, weer open. Dan zit de apotheek er al en na de zomer van 2017 zullen andere zorgaanbieders zoals huisartsen, fysiotherapie en een fitnesscentrum ook op hun nieuwe plek zitten.