Taart als protest tegen nieuwe dienstregeling

Overhandiging taart en handtekeningen
Overhandiging taart en handtekeningen © Adrie Boxmeer

22 minuten

DEN HAAG - Boxmeer is verbolgen omdat de treinreis van Zeeland naar Rotterdam en uiteindelijk Amsterdam, in de nieuwe dienstregeling tien minuten langer gaat duren. "Sinds 2011 duurt het zelfs 22 minuten langer om in Amsterdam te komen."

Politiek

Met de petitie wil Boxmeer bereiken dat de politiek zich uitspreekt over de nieuwe dienstregeling. "In Zeeland zijn 200.000 stemmers voor de Tweede Kamer, goed voor bijna 3,5 zetel in de Kamer. We hopen dat de mensen in Den Haag ons willen horen," aldus Boxmeer. "Daarnaast zal Provinciale Staten in januari in een commissievergadering spreken over de nieuwe dienstregeling."

NS

Volgens Boxmeer heeft het geen zin om ook een petitie aan te bieden aan degene die de nieuwe dienstregeling heeft bedacht, de Nederlandse Spoorwegen. "Dat is een commercieel bedrijf. De belangen voor hen liggen toch anders dan in de politiek."

Auto

De petitie die hij vanmiddag samen met de taart aanbiedt is inmiddels 1.500 keer ondertekend. Boxmeer gaat trouwens met de auto, anders kan hij de taart niet meenemen.
Luister naar het gesprek met Adrie Boxmeer.
VORK petitie