Krabbendijke drooggelegd tijdens oud en nieuw (video)

Krabbendijke drooggelegd tijdens oud en nieuw (video)
Krabbendijke drooggelegd tijdens oud en nieuw (video) © Omroep Zeeland
vreugdevuur krabbendijke

Alcohol

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal wil een oud en nieuw zonder incidenten en heeft daarom de regels aangescherpt. De gevolgen zijn het grootst in Krabbendijke. Vanaf 27 december tot de ochtend van 1 januari mag daar geen alcohol worden gedronken en in het centrum is het verboden om vuurkorven aan te steken. Vreugdevuren zijn de hele gemeente verboden.  

Bommen

Een aantal dorpen is berucht om de viering van oud en nieuw. Zo loopt het in Krabbendijke bijna ieder jaar uit de hand. Grote groepen jongeren verzamelen zich in het dorp en laten vuurwerkbommen ontploffen en scheuren met oude auto's en brommers. Ook in Yerseke en Hansweert worden ieder jaar brandjes gestookt en bushokjes gesloopt. 
© OZ
Handhaving
Volgens de gemeente gaat er dit jaar streng gehandhaafd worden op de nieuwe regels. De manier waarop dat gaat gebeuren wil burgemeester Piet Zoon niet zeggen: 'We gaan niet zeggen hoeveel extra agenten en dergelijke we in zetten maar ga er vanuit dat we voldoende mogelijkheden hebben om te zorgen dat alles netjes gaat verlopen.'
Via een campagne roept de gemeente inwoners op om met initiatieven te komen voor veilige feesten bij de jaarwisseling waarin de gemeente zou kunnen faciliteren.