Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Zeeland?

Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Zeeland?
Wat betekent de nieuwe dienstregeling voor Zeeland? © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Sneller naar Brabant

OOST-SOUBURG - De reis richting Noord-Brabant duurt wel minder lang dan voorheen. Door een langere stop op station Roosendaal zijn reizigers richting Breda en Tilburg tien minuten minder lang onderweg dan in de oude situatie.

Schooltijden aangepast

De treintijden vertrekken vanaf zondag een kwartier later dan in de oude dienstregeling. Om te voorkomen dat scholieren te laat of veel te vroeg op school zijn, hebben verschillende middelbare scholen hun lessentijden aangepast. Na de kerstvakantie beginnen de lessen op een aantal scholen later. Doen de scholen dat niet, betekent dat volgens Bert Vogel van het Calvijn College dat sommige leerlingen al voor zeven uur in de bus moeten zitten.
© Omroep Zeeland
Lees verder: Bussen passen dienstregeling op trein aan

Oplossing Zeeuws-Vlaamse scholieren
De nieuwe dienstregeling van Connexxion leek een groot probleem te worden voor West-Zeeuws-Vlaamse scholieren die in Brugge naar school gaan. Scholieren die met de bus in Brugge naar school gaan, zouden namelijk een uur langer moeten reizen. De provincie heeft Connexxion opdracht gegeven om een oplossing voor dat probleem te vinden. De provincie betaalt de busmaatschappij 20.000 euro om tot februari extra bussen te laten rijden. Daarna draait de busmaatschappij zelf op voor de oplossing.

​Lees verder: ​Oplossing scholieren bus Breskens-Brugge

Bruggen draaien anders
​De bruggen over het Kanaal van Walcheren en de Zeelandbrug gaan voortaan op andere tijden open. De provincie past de draaitijden aan om te voorkomen dat bussen die moeten aansluiten op de trein voor een open brug komen te staan. De tijden waarop de verschillende bruggen open zijn, verschuiven met een kwartier.

​Lees verder: Draaitijden bruggen aangepast op NS dienstregeling