OM: Jaar cel voor laatste verdachte Zeeuwse zedenzaak

OM: Jaar cel voor laatste verdachte Zeeuwse zedenzaak
OM: Jaar cel voor laatste verdachte Zeeuwse zedenzaak © OZ
Hoge eis tegen laatste zedenverdachte

MIDDELBURG - — Marcel Decraene (@marceldecraene)
">

Minderjarig

Het OM zegt dat de man wist dat het meisje minderjarig was. Volgens de officier van justitie moest het meisje van de man zeggen dat ze zijn dochter was. De advocaat van de verdachte ontkent dat. Volgens zijn advocaat is de man nooit bewust op zoek geweest naar seks met een minderjarige. De Westkapellenaar was niet bij de zitting aanwezig omdat hij bang is voor openbaarheid.
Gevangenisstraffen
De zaak van de Westkapellenaar wordt pas deze week behandeld, omdat zijn advocaat niet eerder kon. Vorige week hoorden zijn dertien voorgangers gevangenisstraffen tegen zich eisen van 4 tot 8 maanden. Het verweer van veel mannen was dat zij niet wisten dat het meisje minderjarig was. Bijvoorbeeld doordat haar internetadvertentie op kinky.nl een oudere leeftijd vermeldde. "Het was donker," was een ander veelgehoord excuus.
Onvoldoende
Klanten in een vergelijkbare zedenzaak in Valkenburg kregen slechts een taakstraf, plus één dag gevangenisstraf. Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Ook in de Zeeuwse zaak heeft het OM laten weten taakstraffen onvoldoende te vinden.
Schaamte
Een aantal mannen kwam volgende week niet naar de rechtbank. De zaak is omgeven door schuld- en schaamtegevoelens. Een man verklaarde tegenwoordig "kruipend door het leven te gaan." Veel mannen betuigden spijt tegenover de prostituee. 

Prostitutie en mensenhandel

Twee mannen en een vrouw worden ervan verdacht een minderjarig meisje te hebben gedwongen tot prostitutie. Tegen de mannen en de vrouw zijn celstraffen tussen de 2 en 4 jaar geëist. Ook worden zij verdacht van mensenhandel. De prostitutie zou voornamelijk in woningen in Middelburg en Vlissingen hebben plaatsgevonden.