Zeeuwse rust medicijn voor drukke Randstad

Zeeuwse rust medicijn voor drukke Randstad
Zeeuwse rust medicijn voor drukke Randstad © OZ
© OZ

Medicijn

MIDDELBURG - De rust en ruimte van Zeeland kunnen volgens gedeputeerde Carla Schönknecht van Toerisme als medicijn dienen voor de drukte in de Randstad: "Weg uit de drukte van de grote stad. Weg van de stress van alle dag. Daarin kunnen we als Zeeland een belangrijke rol spelen met onze prachtige natuur."

Verbetering van het product

Door Zeeland als gezonde regio in de markt te zetten, kan het toeristisch product in de provincie verbeteren, stelt Schönknecht. "We hebben hier van alles wat je kunt bundelen met toerisme en natuur. Denk aan ouderenzorg, herstelperiodes na een operatie, revalidatie en plastische chirurgie."

Cosmetische ingrepen

De provincie zou ook zomaar een toevluchtsoord kunnen worden voor mensen die -uit privacy-overwegingen - buiten hun eigen omgeving een cosmetische ingreep willen laten uitvoeren. Volgens gedeputeerde Carla Schönknecht kan Zeeland prima dienen om in daar in alle rust van te herstellen buiten je eigen omgeving. "De frisse lucht kan bijdragen aan het herstel."

Commissie Balkenende

Zeeland als gezonde regio is één van de speerpunten die de commissie Balkenende heeft benoemd om de Zeeuwse economie een duwtje in de rug te geven. Tot nu toe is vooral aandacht besteed aan miljoenen voor een Zeelandfonds, een oplossing voor de kerncentrale en geld voor een technische universiteit. Maar de Zeeuwse economie kan ook een impuls krijgen door de provincie als gezonde regio op de kaart te zetten, stelde Balkenende bij de presentatie van zijn rapport in juni. 
Verkenner
De provincie heeft Luit Ezinga benoemd als verkenner. Hij moet de komende weken op een rij gaan zetten wat er al is en waar nog behoefte aan is.