Annebeth Evertz terug in de politiek

Annebeth Evertz terug in de politiek
Annebeth Evertz terug in de politiek © Omroep Zeeland
Annebeth Evertz 2
Annebeth Evertz 2 © Omroep Zeeland

Onvrede

KAPELLE - De raadsleden Joyce Bommer en Cees van Ruiten stapten half september op uit onvrede rond de gang van zaken rond het Zeeuwse PvdA-Statenlid Erbisim. Die had na de mislukte staatsgreep in Turkije gezegd begrip te hebben voor de arrestaties en mishandelingen door het bewind van Erdogan.

Gezin

Evertz stapte eerder dit jaar op als fractievoorzitter van de PvdA in Provinciale Staten. Ze kon die functie niet meer combineren met de zorg voor haar gezin. Tegen Omroep Zeeland zegt ze nu dat ze toen zeker wist dat ze nooit meer zou terugkeren in de politiek.
Einde
“Maar de situatie in Kapelle is een heel bijzondere. Alle kandidaten die de twee vertrokken raadsleden zouden kunnen opvolgen, hadden heel goede redenen om dat niet te doen. Als ik er niet in zou stappen, zou dat het einde zijn van de PvdA in Kapelle.”
Besproken
Evertz zegt verder dat de plaatselijke politiek in Kapelle veel minder tijdrovend zal zijn dan de provinciale in Middelburg. “Ik woon in Kapelle, ik loop dus zó het gemeentehuis in. Ook thuis marcheert alles beter dan vorig jaar. Met mijn gezin heb ik deze nieuwe stap uitgebreid besproken; ze staan er allemaal achter.”

Installatie

Evertz vormt de PvdA-fractie in Kapelle samen met Jan de Bert. Het tweetal wordt in de eerstkomende raadsvergadering geïnstalleerd. Dat is op 20 december.