'Vuurwerkvrije zone Middelburg mag best groter'

'Vuurwerkvrije zone Middelburg mag best groter'
'Vuurwerkvrije zone Middelburg mag best groter' © Omroep Zeeland
Vlasmarkt1
Vlasmarkt1 © Omroep Zeeland

Weinig animo

MIDDELBURG - Voor de speciaal opgezette informatiebijeenkomst was weinig animo. Slechts twee bezorgde bezoekers waren aanwezig. Zij wonen net buiten de vuurwerkvrije zone en zijn bang dat de overlast van vorig jaar op de Vlasmarkt zich naar hun straat zal verplaatsen. 

Overlast

Burgemeester Harald Bergmann van Middelburg kon de omwonenden niets toezeggen. "De Vlasmarkt is een gebied waarvan we weten dat daar overlast is. De Kromme Weele is dat niet. Daarom kan ik dat niet vuurwerkvrij maken." Hij begrijpt de zorgen wel en zei dat er tijdens de jaarwisseling politie in de buurt is, die bij overlast kan ingrijpen.

Uitleg

Bergmann voelt zich verplicht om aan de inwoners uit te leggen waarom iets vuurwerkvrij is. "Ik beperk hen in het afsteken van vuurwerk. Dat moet ik dan wel duidelijk beargumenteren."
Bewonersavond Vlasmarkt
Schade
Tijdens de afgelopen jaarwisseling was er veel schade in de straat waar veel uitgaansgelegenheden gevestigd zijn. Zo sneuvelden er verschillende ruiten door het afsteken van illegaal vuurwerk. De gemeente neemt volgende week een beslissing of de Vlasmarkt definitief vuurwerkvrij wordt.