Talentvolle tafeltennisbroers actief in Middelburg (video)

Talentvolle tafeltennisbroers actief in Middelburg (video)
Talentvolle tafeltennisbroers actief in Middelburg (video) © Omroep Zeeland
Tafeltennis Broertjes
MIDDELBURG - Niveau
De broers spelen in Middelburg omdat daar op een hoger niveau kunnen spelen dan thuis. Het afgelopen half jaar speelden ze met TTC Middelburg in de eerste divisie: het een na hoogste niveau van Nederland. "Het is heel fijn om hier te spelen, zegt Elwin. ''Je hebt hier fanatieke supporters dat is erg goed tijdens het spelen", vult Arjan hem aan.
Ukkies
Jelle-Jan Pieterse, de hoofdtrainer van de club, haalde de broers naar Zeeland. Hij kent de jongens al heel lang. "Ik gaf jaren geleden training in Den Haag en daar liepen zij als ukkies van een jaar of zes ook al rond. Ze hebben zich goed ontwikkeld." Door het stoppen van twee oudgedienden bij TTC Middelburg kwamen er plekjes vrij in het team. "Dat bevalt van beide kanten erg goed."

Degradatie

Het eerste seizoen begon uitstekend voor de broers en TTC Middelburg. In de eerste helft van het seizoen haalden ze uit 5 wedstrijden 30 punten, maar de tweede helft van het seizoen ging slecht. Zo slecht zelfs dat TTC Middelburg degradeerde naar de tweede divisie. "In de heenwedstrijden kende ze ons nog niet en dat is misschien een voordeel geweest", zegt Arjan.

Leren

Ondanks de degradatie blijven de broers Huiden sowieso nog een half jaar, maar ze staan open voor een langer verblijf. Iemand die dat toejuicht is Sören de Witte. Hij vormt samen met de broers het eerste team van de tafeltennisvereniging. "Ik kan veel van hen leren. Ik hoop dat ze nog wat langer willen blijven." 
Olympische Spelen
Gevraagd naar hun droom hopen ze allebei op hetzelfde. "Meedoen Olympische Spelen zou heel mooi zijn, maar voorlopig is het belangrijk dat we nog veel lol hebben."