Familievoorstellingen om de clubkas te spekken (video)

Familievoorstellingen om de clubkas te spekken (video)
Familievoorstellingen om de clubkas te spekken (video) © Middelburgs Theater
Schateiland Middelburg

Kosten

Schateiland is een voorstelling voor het hele gezin. In de kerstvakantie is dat voor veel ouders een betaalbaar uitje met de kinderen, want de prijs van de kaartjes is bewust laag gehouden.
Nieuw publiek
Familievoorstellingen kunnen ook zorgen voor nieuw publiek. Het theaterpubliek is sterk aan het vergrijzen en dat merken ze ook bij het Middelburgs Theater. De familievoorstellingen trekken een jonger publiek naar het theater en het theatergezelschap hoopt dat die terugkomen bij de theatervoorstellingen voor volwassenen die ze maken.
Schateiland
Schateiland is de Nederlandse versie van het beroemde 'Treasure Island', een avonturenroman van de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson. Jim Hawkins woont met zijn moeder in een herberg. Op een dag stapt de zeeman Billy Bones binnen. Op duistere wijze komt deze zeebonk aan zijn einde en begint het avontuur van Jim. Hij vindt een kaart en stapt aan boord van een schip dat jacht gaat maken op de schat, die op Jims kaart wordt aangewezen. Wat Jim nog niet weet, is dat hij omringd is door piraten.