Jacht op gedumpte hanen in bossen van de Braakman

© Erik Schram
BRAAKMAN - foto: Erik Schram

Boswachter

Maandag kreeg boswachter Erik Schram een melding dat de hanen gedumpt waren. Dinsdag is Schram gaan kijken en kwam de dierenambulance tegen in de Braakman. Zij hadden inmiddels een haan gevangen. De rest kregen ze niet te pakken.
'Dood door vorst'
"Er lag ook een dode haan. Die was waarschijnlijk dood gegaan door de vorst , denk ik," zegt Schram. "Waar de rest is weten we niet. Maar het gevaar dat ze bijvoorbeeld door een vos worden gepakt is aanwezig."
ITEM hanenjacht dierenambulance

Vangen

De dierenambulance heeft woensdagavond nog een poging gedaan de hanen te vangen. Volgens Manon Stokvis van de dierenambulance gaan de hanen in de schemering op stok. "Het beste moment dus om ze te vangen." 

​Hoog gras
Maar het is volgens Stokvis niet gelukt om de dieren te pakken te krijgen. "Er is daar een veld vol hoog gras waar de dieren ongetwijfeld inzitten, maar je ziet ze niet. We zijn nog wel het veld ingegaan, maar als je er een ziet dan zijn ze te snel om te pakken en voor je het weet zijn ze weer in het gras verdwenen."

Vorig jaar

Volgens Schram is het niet de eerste keer dat er hanen worden gevonden in de Braakman. "Volgens een vrijwilliger van Staatsbosbeheer werden vorig jaar ook hanen gedumpt op dezelfde plek in de Braakman."