710.000 euro subsidie voor waterbuffers Middelburg

Gemeente Middelburg stadhuis
Gemeente Middelburg stadhuis © OZ

Doel

MIDDELBURG - Middelburg heeft de subsidie samen met partners uit Vlaanderen, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk aangevraagd voor het project 'Water Resilient Cities'. Het hoofddoel van dit project is het aanpassen van stedelijke gebieden aan de gevolgen van extreme neerslag.

Riolering

De huidige riolering in Middelburg kan de huidige extreme hoosbuien niet verwerken. Het gevolg is dat panden steeds vaker waterschade hebben. Het is technisch en financieel niet mogelijk om de riolering te vergroten. Daarom is gekozen op een andere manier met opvang en afvoer van neerslag om te gaan.

1,2 miljoen euro

Het maken van waterbuffers is zo'n manier. Middelburg ontvangt een subsidie van bijna 710 duizend euro. Samen met de reeds beschikbare gemeentelijke budgetten van 325 duizend euro voor het Molenwaterpark en 150 duizend euro voor het winkelcentrum Dauwendaele, maakt dit een totaalbudget van bijna 1,2 miljoen euro.

2018

Het project 'Water Resilient Cities' is 25 november gestart en loopt tot 31 maart 2020. In de tweede helft van 2018 wordt met de werkzaamheden in Middelburg begonnen.