Zeeland wordt wakker: Phortos, Bertie, commando's en hanen

Zeeland wordt wakker: Phortos, Bertie, commando's en hanen
Zeeland wordt wakker: Phortos, Bertie, commando's en hanen © OZ
© oz

Phortos

OOST-SOUBURG - Zorgloket Porthos op Walcheren functioneert zo slecht, dat er 2,6 miljoen euro extra nodig is om het te laten functioneren. Porthos is het gezamenlijke zorgloket voor de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Raadsleden zijn kritisch. 'Nog meer zorggeld steken in de gemeentelijke bureaucratie?!'
Boerin Bertie in Expeditie Robinson
Boerin Bertie in Expeditie Robinson © Expeditie Robinson | RTL5

Bertie

Boerin Bertie doet mee aan Expeditie Robinson. Ze zit al enkele weken op afvallerseiland en kan het spel nog steeds winnen. Veel mensen vinden Bertie de enige echte Robinson. 
Legerhelikopter
Legerhelikopter © Omroep Zeeland

Commando's

Het Korps Commandotroepen oefende woensdag van 18.45 tot 1.00 uur bij het Trainingscentrum in Vlissingen. Er werd onder andere geoefend met helikopters. Ook werd geschoten met oefenmunitie.
© Erik Schram

Hanen

Voor de tweede keer zijn hanen gedumpt in de het bos in de Braakman-Zuid. Het gaat dit keer om tien hanen. Staatsbosbeheer en de dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen proberen de dieren te vangen. Tot nu toe is een haan gevangen, een andere haan dood gevonden en de rest spoorloos.
© Corina Eijkman, Zaamslag
foto: Corina Eijkman, Zaamslag

Weer

Enkele wolkenvelden en zon wisselen elkaar vandaag af. Het blijft wel droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het nog rond de 9 graden.