Aarstrompet en eerste vliegtuig te bewonderen in Sluis (video)

Aarstrompet en eerste vliegtuig te bewonderen in Sluis (video)
Aarstrompet en eerste vliegtuig te bewonderen in Sluis (video) © OZ
Bizarium Sluis

Papier

SLUIS - Veel uitvindingen die in het museum te zien zijn, bestaan alleen op papier. Daar zijn wel patenten voor aangevraagd, maar ze zijn nooit in productie gebracht. De bedenkers van het museum, Ann Geerinck en Marc de Jonghe hebben de uitvindingen gebouwd op basis van tekeningen en patenten.

Realisatie

Het ontwerpersechtpaar uit Antwerpen is ruim drie jaar bezig geweest om alle uitvindingen te realiseren. Daarvoor hebben ze hulp gekregen van mensen over de hele wereld. Het resultaat is een museum vol vervoersmiddelen, overlevingsmiddelen en andere ontdekkingen, die alleen bekend zijn door films, stripboeken en eigen fantasie. 
© OZ
Vliegmachine
In het museum is een vliegmachine te bekijken, die ooit ontworpen is door Leonardo da Vinci. Hij heeft het apparaat nooit werkend gekregen. De eerste machines waarmee mensen konden vliegen zijn pas honderden jaren later uitgevonden.

Aarstrompet

Een ander opvallend instrument is de aarstrompet. Het is een meterslange toeter die in het achterwerk moet worden gestoken om er geluid uit te krijgen.
Verbazing
"Ik hoop dat bezoekers van de ene verbazing in de andere vallen", zegt Ann Geerinck. Haar man vult aan: "Je ziet dingen waarvan je jezelf afvraagt of dit wel kan, maar dat antwoord laten we in het Bizarium in het midden. Het is vooral bedoeld als ontspanning en inspiratie." 
Rondleiding Bizarium Sluis