Zeeuwen zijn de snelste fietsers van de wereld

Zeeuwen zijn de snelste fietsers van de wereld
Zeeuwen zijn de snelste fietsers van de wereld © Ria Brasser | Verzeeuwigd
Wielrenners op de weg
Wielrenners op de weg © beelden Youtube

Snelst

OOST-SOUBURG - Fietsers rijden in Zeeland volgens Strava het snelst met een gemiddelde snelheid van 25,8 kilometer per uur. Daarmee staat Zeeland boven Zuid-Holland en Flevoland die een gemiddelde snelheid hebben van 25,6 en 25,3 kilometer per uur. Strava heeft de provinciale gemiddelde snelheden overigens niet uitgesplitst voor mannen en vrouwen.

Langste ritten

De langste ritten worden niet in onze provincie verreden. Die eer gaat Limburg, met een gemiddelde ritlengte van 52,9 kilometer. Ook het populairste stuk weg ligt in Limburg: de Pastoor Ruttenstraat in Wittem is blijkbaar erg geliefd onder fietsers, met 145,284 ritten over die weg.

Meeste ritten

Zuid-Holland heeft over de gehele provincie bezien de meeste ritten. Met 1,1 miljoen ritten blijft die provincie net de concurrent Noord-Holland voor, daar werden 1,0 miljoen ritten geregistreerd. Wellicht niet geheel toevallig zijn dit ook de meest drukbevolkte gebieden van Nederland.

Strava

Alle gegevens komen van de app Strava. Dat wordt veel gebruikt door sporters, en dan met name door wielrenners, om hun ritten te registreren en verolgens met elkaar te vergelijken.

Snelste land

Op landenniveau heeft Strava de cijfers wel uitgesplitst voor mannen en vrouwen. De gemiddelde snelheid voor de mannelijke fietsers in Nederland is 26,9 kilometer per uur. Daarmee is Nederland het snelste land. De Nederlandse mannen blijven net België en het Verenigd Koninkrijk voor, waar de mannen gemiddeld 25,7 en 25,6 kilometer per uur rijden. Bij de vrouwen wint België met een gemiddelde van 22,5 kilometer per uur. Daarna volgen de Nederlandse en Franse vrouwen met 21,4 en 20,7 kilometer per uur.

Fietstelweek

De uitkomst dat de Zeeuwen het snelste fietsen komt overeen met de resultaten van de Fietstelweek van dit jaar. De Fietsersbond keek naar gemiddelde snelheid en afgelegde afstand en toen stond Zeeland bij beide onderdelen bovenaan. Ook fietsen de Zeeuwen het meeste naar hun werk.