Dankzij rechter toch ijsbaan Sluis: 'We zijn heel opgelucht'

De ijsbaan in Sluis kan er komen. Dat heeft de rechtbank Middelburg vandaag bepaald. De rechters wezen de bezwaren af van winkelier Petra de Boevere. Volgens haar zou de ijsbaan leiden tot inkomstenderving, omdat deze vlak voor haar winkel aan de Groote Markt staat.

De ijsbaan op de Groote Markt in Sluis wordt opgebouwd (foto: Omroep Zeeland)

"Ik ben ontzettend opgelucht," aldus Sancho Jansen, voorzitter van de middenstandsvereniging Sluis (MVS). Vanochtend om 08:00 stond een ploeg mannen klaar met de materialen van de ijsbaan. Als De Boevere gelijk zou hebben gekregen, hadden de werkers weer kunnen inpakken. "We zijn al sinds mei bezig met de voorbereidingen. Je kunt dat niet zomaar afzeggen. Alles afblazen zou ons 50.000 euro hebben gekost."

Niet tegen de ijsbaan

De Boevere legt zich neer bij de uitspraak van de rechter. Ze zei daarover op sociale media: "De rechter heeft gesproken en we zijn voor alle partijen blij dat er nu eindelijk na twee-en-half jaar duidelijkheid is."

Ze benadrukt ook dat ze nooit tegen de ijsbaan is geweest, maar moeite heeft met de positie van de baan. Ook al heeft ze van de rechter geen gelijk gekregen, de gemeente is haar tóch tegemoet gekomen. Voor haar winkel wordt extra ruimte vrij gehouden, zodat de voorraad kan worden aangevuld.

Door weer en wind wordt de ijsbaan in Sluis opgebouwd (foto: Omroep Zeeland)

Meer over dit onderwerp:
Sluis Rechter IJsbaan Kort geding Slijterij
Deel dit artikel:

Reageren