Zeeland wordt wakker: Klomppop, eiland, kerk Hoek en geld Zeeland

Zeeland wordt wakker: Klomppop, eiland, kerk Hoek en geld Zeeland
Zeeland wordt wakker: Klomppop, eiland, kerk Hoek en geld Zeeland © oz
© OZ

Klomppop

OOST-SOUBURG - DI-RECT, Jebroer, The Grand East, CUT_ en Ferocious Dog. Dat zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt en op zaterdag 27 mei 2017 tijdens Klomppop Festivalweekend optreden.
© Heiko Strietman / Omroep Zeeland

Eiland

De gemeenteraad van Noord-Beveland zegt unaniem nee tegen het plan voor een eiland in het Veerse Meer. Een ondernemer wil 40 miljoen euro investeren in de komst van een vakantie-eiland.
© oz

Kerk van Hoek

De protestantse kerk in Hoek is weer klaar voor gebruik. Bijna twee jaar geleden werd de dorpskerk grotendeels verwoest door een brand. De gemeente zat niet lang bij de pakken neer en herbouwde een nieuwe en modernere kerk. Vandaag is de officiële opening.
Elbert Dijkgraaf
Elbert Dijkgraaf © Omroep Zeeland

Geld Zeeland

De SGP in de Tweede Kamer komt over twee weken met een nieuw voorstel om geld vrij te maken voor Zeeland. "Over twee weken hebben we de Najaarsnota. Dan zullen we opnieuw met de VVD en PvdA optrekken", zegt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf. "De SGP zal dan opnieuw voorstellen doen om het toch voor elkaar te krijgen."
© Desiree Hoondert / Flickr
Het weer
Veel bewolking en vanochtend ook nevelig, lokaal mistig. Af en toe een drup regen en later vanmiddag geleidelijk wat gaatjes voor de zon. Zacht, met 10 à 11 graden en een zwakke tot matige zuid- tot zuidwestenwind.