Sexy arts komt in actie tegen internetpesten

Sexy arts komt in actie tegen internetpesten
Sexy arts komt in actie tegen internetpesten © YouTube-still

Videoboodschap tegen internetpesten

'Dit gaat over mij'

OOST-SOUBURG - In de video is te zien hoe een vader en moeder vanaf de bank vervelende berichten op sociale media plaatsen naar aanleiding van die reclame. Tot plotseling het doelwit van hun spot en kritiek het beeld instapt en hen ermee confronteert. "Dit gaat over mij", zegt Verhoeve, gekleed als de sexy arts in de reclame.

Vervelende reacties

Lente Voorhoeve kreeg naar eigen zeggen na alle ophef over de reclame veel vervelende reacties te verduren via sociale media. De uit Vlissingen afkomstige actrice plaatste in eerste instantie een reactie op haar Facebook-account, maar toen ook dat niet hielp heeft ze die reactie weer verwijderd.

Aantrekkelijke arts

In de reclame waardoor Voorhoeve zoveel kritiek over zich heen kreeg, speelt ze een aantrekkelijke arts. De mannelijke patiënt ziet een behandeling door die arts wel zitten, maar zijn vrouw slaat deze arts liever over. 

Golf van verontwaardiging

Vooral een Facebook-reclame in dezelfde campagne, waarbij je moet kiezen tussen Voorhoeve als de aantrekkelijke arts of een mannelijke nerd als dokter, oogstte veel kritiek. Na de golf van verontwaardiging die door de reclame werd losgemaakt werd de video snel offline gehaald, hij zou 'te seksistisch' zijn.

Negativiteit

Maar de criticasters wisten niet alleen de zorgverzekeraar te vinden waarvoor reclame werd gemaakt, ook de Vlissingse actrice kreeg het flink te verduren. Verhoeve schrok van hoeveel negativiteit je dan te verduren krijgt. Zelf zegt ze ertegen te kunnen, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom besloot ze in actie te komen.
Gevolgen
"Het is heel makkelijk om je mening te uiten", zegt Voorhoeve tegen de kijker van de video. "En jouw leven gaat dan verder. Maar de gevolgen voor de ander kunnen depressie, afzondering of zelfs zelfmoord zijn. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Jij toch ook niet?"