Schouwse Vota Fonzie krijgt eerste voetjes van de dam

BROUWERSDAM - De festivalgangers werden verwelkomd door de swingende en vrolijke muziek van de band. De leadzangers, begeleidt door gitaren, drums, toetsen en ook blaasinstrumenten, enthousiasmeerde zaterdagmiddag de eerste bezoekers. Zo'n vijf duizend mensen waren tijdens de opening op de Brouwersdam.
'Het was fantastisch' Vota Fonzie is erg tevreden over het optreden. De band speelde voor het eerst voor zo'n groot publiek. 'Het spelen ging lekker en het publiek klapte enthousiast mee', zegt trompettist Piter-Jan Goodijk.
De groep is uitgekozen uit vier bands die meedoen aan het project Pop aan Zee van Pop-puntzeeland. De organisatie can Concert at Sea vindt de energie en vrolijkheid van de Schouwse band goed bij het festival passen.
Vota Fonzie Vota Fonzie bestaat uit acht jonge Zeeuwen die een mix van pop, blues en rock-n-roll muziek spelen. Naast gecoverde nummers heeft de band eigen nummers in hun repertoire. De band van Schouwen is in 2007 begonnen als schoolband van het Goese Lyceum. Dit jaar toeren ze door heel Nederland onder begeleiding van het project Pop aan Zee.
De organisatie verwacht vandaag 40.000 bezoekers.