Oemoemenoe verliest maar houdt uitzicht op kampioenspoule

Oemoemenoe verliest maar houdt uitzicht op kampioenspoule
Oemoemenoe verliest maar houdt uitzicht op kampioenspoule © Orange Pictures
Oemoemenoe Rugby Peter de Lange
Oemoemenoe Rugby Peter de Lange © Orange Pictures

Sterke tegenstander

NAARDEN - De hoofdstedelijke rugbyers wisten van te voren dat het moeilijk zou worden want tegenstander 't Gooi had dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren. Oemoemenoe kwam ook al snel op achterstand maar na de 5-0 zette Kyran Tanuvasa de Middelburgers op voorsprong. Het bleek een korte opleving van Oemoemenoe, dat verder in het eerste bedrijf niet meer in het spel voor kwam. 't Gooi maakte twee try's en stond bij rust met 19-7 voor.

Nederlaag

Ook in de tweede helft ging 't Gooi door met scoren en werd het 26-7 en 31-7. Yedney America en Pat Toeta maakten de eindstand nog iets draaglijker voor Oemoemenoe en zetten de 31-14 op het bord. Ondanks de nederlaag blijft Oemoemenoe in de race voor een plek in de kampioenspoule. Hiervoor moet Oemoemenoe in de top-6 eindigen. 

Volgende week

Oemoemenoe is door de nederlaag gezakt naar de zesde plaats in de stand maar bij winst volgende week thuis tegen HRC kan Oemoemenoe zich voor het eerst in de clubgeschiedenis verzekeren van deelname aan de kampioenspoule van de ereklasse. 
Archieffoto Orange Pictures.