Zeeland wordt wakker: buurtbus, Jan Raas Plein, dienstregeling NS en puppy's

Zeeland wordt wakker: buurtbus, Jan Raas Plein, dienstregeling NS en puppy's
Zeeland wordt wakker: buurtbus, Jan Raas Plein, dienstregeling NS en puppy's © Oz
© OZ

Buurtbus Kattendijke

OOST-SOUBURG - De nieuwe buurtbus van Kattendijke naar het station in Goes heeft vanochtend zijn eerste rit. Om dertien over acht vertrekt de bus vanaf de halte aan de Dorpsstraat in Kattendijke. De nieuwe lijn 580 heeft ook stops in Goes-Oost en Kloetinge. De buurtbusvereniging Zuid-Beveland runt nu acht lijnen. De bussen worden bestuurd door vrijwilligers.
Jan Raas Plein
Jan Raas Plein © OZ

Sloeweg

Krijgen we een eigen Jan Raas Plein? De soap rond het veelbesproken kruispunt bij de Sloeweg nadert zijn ontknoping. Wordt het een kruispunt met drie viaducten of kiezen Provinciale Staten voor een goedkopere oplossing? De Zeeuwse politiek is diep verdeeld, maar moet vrijdag de knoop doorhakken. Politiek verslaggever Ferdinand Koppejan biedt de helpende hand.
© Omroep Zeeland

Nieuwe dienstregeling NS

Deze morgen krijgen voor het eerst veel reizigers te maken met de nieuwe dienstregeling van de NS. Volgens de nieuwe dienstregeling duurt een treinreis tussen Vlissingen en Rotterdam vijf minuten langer dan voorheen. Ook stopt de trein niet meer op Schiphol, maar gaat de trein richting Amsterdam over Haarlem. De treinen vertrekken een kwartier later dan in de oude dienstregeling.
© Omroep Zeeland

Vuurwerktraining voor puppy's

Je kunt met je hond tijdens oud en nieuw naar een afgelegen camping gaan om zo het vuurwerk te mijden. Maar er zijn ook trainingen zodat de hond beter met het geluid van vuurwerk om kan gaan.
Mistige zonsopgang
Mistige zonsopgang © Ria Kosten uit Krabbendijke

Het weer

De dag begint mistig. Veel bewolking, maar tot de avond blijft het droog. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het rond de acht graden.