Hoek-voetballer Shanwary is terug waar het begon

Hoek-voetballer Shanwary is terug waar het begon
Hoek-voetballer Shanwary is terug waar het begon © Sjaak van der Salm
Terugkeer Shanwary
HOEK - Pontje
Shanwary woonde er in Hotel Sluiskil. Dat diende als opvang voor twee- tot driehonderd families. Hij herinnert zich die begintijd: "Het was wennen voor mij. Er was hier niet heel veel te doen. Soms gingen we gratis met het pontje op en neer. Dat was lachen." 

Talentvol

Veel uren sleet Shanwary bij de voetbalclub. Hij vindt het super om weer terug te zijn bij zijn oude club. "Ik weet nog dat ik hier een keer een goal maakte. Een afstandsschot van eigen helft." Al snel bleek hij erg talentvol. "Ik begon in de E-pupillen bij VV Sluiskil, maar mocht al snel meedoen met de D-pupillen."

International

Nadat Shanwary vertrok uit Sluiskil ging hij wonen in de buurt van Nijmegen. Hij ging voetballen in de jeugdopleiding van NEC, maakte een uitstapje naar het tweede elftal van FC Utrecht en speelde in de Jupiler League voor Achilles'29. Daarnaast werd hij ook international van Afghanistan.
Esmat Shanwary
Esmat Shanwary © Sjaak van der Salm
Foto: Sjaak van der Salm

Basisspeler

Maar nu is hij terug in Zeeland. Shanwary was clubloos en Hoek wilde hem graag hebben. "Hoek is toch de grootste club van Zeeland. Ik ben goed ontvangen en ik wil zo snel mogelijk basisspeler worden." Zijn ambities op de lange termijn zijn kort maar krachtig. "Ik wil net als iedere voetballer de top halen."