Start nieuwe dienstregeling niet vlekkeloos verlopen (video)

Start nieuwe dienstregeling niet vlekkeloos verlopen (video)
Start nieuwe dienstregeling niet vlekkeloos verlopen (video) © OZ
start dienstregeling
VLISSINGEN - 'Ik vind het kut'
Sommige reizigers zijn zelfs zo geërgerd dat zij hun irritatie niet onder stoelen of banken steken. "Ja ik vind het kut, mag ik dat zeggen? Het is echt enorm vervelend!".
Wel beloofd maar niet gebeurd
Ook beloftes werden vanmorgen niet direct waargemaakt. Een meisje uit Vrouwenpolder moet door haar moeder op de trein worden gezet omdat haar bus niet aansluit. "Het had van mij gerust bij de vorige dienstregeling mogen blijven want mijn bus sluit nog steeds niet aan. Er veranderd dus niet zoveel. En dan komt daar ook nog eens bij dat ik op Roosendaal minder overstaptijd heb. Als de trein uit Vlissingen dus vertraging heeft kan ik daar langer wachten."
Vertraging
Voor de reizigers was er vanmorgen overigens nog meer slecht nieuws. Want de treinen uit Vlissingen vertrokken meerdere keren met vertraging vanwege gladde sporen.

— Michiel vd Velde (@michielvelde)
">

Tijdswinst

Als de treinen rijden op de afgesproken tijdstippen dan is de nieuwe dienstregeling niet voor iedereen slecht nieuws. Voor het merendeel van de treinreizigers levert het naar verwachting zelfs een lichte tijdswinst op. Maar dan moeten de treinen natuurlijk geen vertraging hebben.

Verzet

Toch is er veel verzet tegen de nieuwe dienstregeling. Een belangrijk punt van frustratie is dat de reis naar Randstad en Schiphol enkele minuten langer duurt. Dat is de zoveelste verslechtering van die treinverbinding, vinden de opzetters van een petitie. Die petitie, die 1500 keer was ondertekend, werd vorige week aangeboden aan de Tweede Kamer, vergezeld van een taart in de vorm van een trein.