Vier Zeeuwen vast voor dreigen met taser op A58

Vier Zeeuwen vast voor dreigen met taser op A58
Vier Zeeuwen vast voor dreigen met taser op A58 © oz

RILLAND - — Politiehonden ZWB (@politiehondzwb)
">

Viaduct Rilland

De politie kreeg de melding binnen rond 16.00 uur. Kort daarna zagen agenten de auto richting Zeeland voorbijrijden bij de afslag Bergen op Zoom-Zuid. Op het viaduct bij Rilland werden snel meerdere politiewagens opgesteld om hen op te wachten.

Onder schot

Agenten gaven de bestuurder een stopteken. De politiehelikopter cirkelde boven de voertuigen. Omdat de inzittenden mogelijk vuurwapengevaarlijk waren werden ze onder schot gehouden door de agenten. Ook een politiehond stond klaar om in te grijpen. 

Aangehouden

De inzittenden van de auto werden aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Goes, twee van hen zijn 18, een verdachte is 19 jaar oud. De vierde verdachte is een 18-jarige man uit Kwadendamme. Ze zijn voor verhoor naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht.

Stroomstootwapen

De agenten hebben de auto in beslag genomen en doorzocht. Daarbij vonden ze geen vuurwapen, wel een taser. Voor een dergelijk stroomstootwapen moet je een vergunning hebben, die hadden de Zeeuwen niet. De taser was geladen en lag gebruiksklaar in de auto.

Boete

De mannen hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd. De man uit Kwadendamme kreeg een boete van 700 euro. Het viertal mocht zondagavond rond 22.20 uur het politiebureau verlaten.