​Invalide Vlissinger beroofd door twee jongens

In Vlissingen is vanmiddag een invalide man beroofd door twee jongens, die vervolgens op een fiets wegreden. Ze hebben een tasje met daarin geld en de telefoon van de invalide Vlissinger afgepakt en gingen er met de inhoud vandoor.

(foto: Politie)

De beroving gebeurde rond 14.50 uur in de Lange Zelke. De 69-jarige Vlissinger reed daar met zijn elektrische rolstoel er ter hoogte van de bakker toen een fietser naast hem kwam rijden met achterop nog een tweede persoon.

Tasje

Deze bijrijder stapte af, griste het tasje van de nek van het slachtoffer en sprong daarna meteen weer achterop de fiets. Vervolgens reden de twee jongens de Walstraat in.

De invalide Vlissinger heeft aangifte gedaan van de straatroof, maar volgens de politie kon hij alleen een summier signalement geven van de daders. Het zou gaan om twee jongens van een jaar of 14 met een lichtbruine huidskleur.

Getuigen

De politie is nu op zoek naar getuigen en wil vooral in contact komen met de vrouw die de invalide Vlissinger heeft geholpen meteen na de beroving. Zij heeft onder meer het lege tasje opgeraapt en vervolgens aan het slachtoffer teruggeven.

Deel dit artikel:

Reageren