Nieuw filmfestival kan rekenen op steun Vlaanderen (video)

Nieuw filmfestival kan rekenen op steun Vlaanderen (video)
Nieuw filmfestival kan rekenen op steun Vlaanderen (video) © OZ
Vlaanderen steunt filmfestival

De Overkant

SAS VAN GENT - De eerste editie van Tegenstroom, een initiatief van cineaste Jeannice Adriaansens uit IJzendijke, was een succes. Op het festival werden zo'n 25 korte films uit binnen- en buitenland worden getoond. Cineast Marnix Ruben sleepte de publieksprijs in de wacht met de korte film De Overkant, gebaseerd op een verhaal van Freek de Jonge. 

Beste documentaire

De film If mama ain't happy, nobody's happy won de prijs voor beste documentaire en beste Nederlandstalige film. Mea Dols de Jong, dochter van de Aardenburgse regisseur Ate de Jong, was de maker van deze documentaire. De Deense film Void werd verkozen tot beste fictie. De vakjury koos als beste film Whale Valley, een IJslandse productie.
Thema
Het kortfilm festival in Sas van Gent had als thema Alles van waarde is weerloos en was een ode aan de kwetsbare film volgens filmmaker Adriaansens. Enkele films die te zien waren op het festival waren; Lystopad uit Ukraine, de Spaanse film Classmate en Void uit Denemarken. 
MFC
Het multifunctioneel centrum in Sas van Gent heeft geen bioscoopzaal, maar de verschillende ruimtes zoals de sporthal van het centrum zijn geschikt gemaakt om film te projecteren. Behalve films waren tijdens het festival muziekoptredens en werden prijzen uitgereikt voor onder andere de beste fictie en non-fictie film, een publieksprijs en een prijs van de vakjury.