Bouwbedrijven komen handjes tekort (video)

Bouwbedrijven komen handjes tekort (video)
Bouwbedrijven komen handjes tekort (video) © Omroep Zeeland
Meer werk in de bouw
Meer werk in de bouw © Omroep Zeeland
ZIERIKZEE - Groei
Het bedrijf is als eenmanszaak begonnen, voor de economische crisis, maar is inmiddels uitgegroeid tot een heus bedrijf met tien man personeel. Elk jaar kon het bedrijf een beetje groeien, maar dit jaar was de groei enorm. Eigenaar Hans Stoutjesdijk merkt dat klanten weer wat meer te besteden hebben. Ze kiezen er daarom voor nu hun huis te laten renoveren. 
INT Goed bouwjaar 1
Personeel
Om het werk aan te kunnen werkt eigenaar Hans Stoutjesdijk samen met andere lokale ondernemers. Want het is lastig om ervaren personeel te vinden. Het personeelsbestand is al gegroeid, maar er mogen nog wat klusjesmannen bij. De zoektocht naar personeel is een moeizame. 
INT Goed bouwjaar 3
Concurrentie
Er is bij de bouwbedrijven op Schouwen-Duiveland een concurrentiestrijd gaande om goede vakmensen te krijgen. De oudere vakmannen zijn vaak al onder de pannen en wisselen niet snel van baas. Jonge aanwas, van bijvoorbeeld timmermannen, installateurs en metselaars, is er maar weinig.
Uitbreiding
Desondanks klaagt eigenaar Stoutjesdijk niet. Want meer werk, betekent ook meer geld. En in 2017 gaat het bedrijf zelf verbouwen. Een nieuw kantoor is nodig om het huidige personeel in onder te brengen en alvast ruimte te hebben voor nieuwe medewerkers.