Bewoners Tivoliweg Hulst overwegen actie te gaan voeren

Bewoners Tivoliweg Hulst overwegen actie te gaan voeren
Bewoners Tivoliweg Hulst overwegen actie te gaan voeren © OZ/Flickr (Peter en Miranda Schrier uit Goes)
Tivoliweg Hulst
Tivoliweg Hulst © OZ
HULST - Scheuren
Bewoners dringen er al sinds de jaren tachtig op aan om de Tivoliweg op te knappen en veiliger te maken. "Door de staat van de weg hebben we last van trillingen. Zo erg zelfs dat er scheuren in onze woning zijn ontstaan", zegt Anton Thoen. "De weg is ook te smal en er wordt veel te hard gereden. Dat zorgt voor ongelukken en schade aan onze auto's."
Ieder op zijn beurt
Wethouder Diana van Damme van de gemeente Hulst begrijpt de zorgen van de bewoners, en wil ze enigszins tegemoet komen. "We kunnen in 2019 beginnen met de voorbereidingen en ook alvast leidingen laten leggen. Dan hoeven we in 2020 alleen het wegdek nog te doen. Eerder lukt niet want er zijn nog andere straten in de gemeente die we aan moeten pakken. Ieder op zijn beurt."
ITEM Tivoliweg
Actie voeren
De bewoners willen niet wachten tot 2020. "Bij andere projecten gaat het om wensen van de bewoners", zegt Anton Thoen. "Bij ons gaat het om bittere noodzaak. Als het niet sneller gaat, willen we actie gaan voeren. Want dit kan zo niet langer, we willen nu spijkers met koppen slaan."
De eerste
"Ik ben de eerste wethouder sinds de jaren tachtig die de Tivoliweg op de lijst van te renoveren straten heeft gezet", reageert wethouder Van Damme. "Ik hoop dat daar ook waardering voor is." Donderdagavond beslist de  gemeenteraad van Hulst over de investeringen in wegen voor de komende jaren. Ook de Tivoliweg komt dan aan de orde.