Edudelta van slechtste naar beste groene mbo-school

Edudelta van slechtste naar beste groene mbo-school
Edudelta van slechtste naar beste groene mbo-school © Kees Voogd op Twitter
© Edudelta
GOES - Foto: Edudelta

Beoordeling van studenten

Dat de school de afgelopen jaren slecht scoorde, kwam door een slechte beoordeling van studenten, zei voorzitter Jeroen Gebben van het college van bestuur destijds. Naar aanleiding van de slechte beoordelingen is de school gestart met een kwaliteitsplan, dat volgens Gebben nu zijn vruchten afwerpt.

Verbetertraject

Gebben baalde toen hartgrondig dat zijn school onderaan eindigde. Maar hij had die positie als hekkensluiter niet nodig om in te zien dat bepaalde dingen beter konden. "We waren op dat moment al gestart met een verbetertraject. We zagen al dat studenten niet tevreden waren en ook het ziekteverzuim lag hoog, dat is ook een indicator."

'Niet verwacht'

Daarom is het Edudelta College beter gaan kijken naar de wensen van zowel de studenten als van de beroepspraktijk. "Vorig jaar zei ik al dat we niet weer onderaan zouden eindigen. Maar dat we nu bovenaan eindigen dat hadden we misschien wel gehoopt, maar niet verwacht."
ITEM Edudelta beste

Goed onderwijs

Wel benadrukt Gebben dat de verbeteringen niet zijn uitgevoerd om beter te scoren in de Keuzegids. "We doen het voor onze leerlingen. We willen dat zij goed onderwijs krijgen. Daar gaat het om."

Groen

Edudelta heeft scholen in Goes, Middelharnis, Barendrecht en Bleiswijk. Studenten kunnen daar onder meer opleidingen volgen voor hovenier, bloemschikken, paardensport, veehouderij en loonwerk. Bij de andere categorie, de zogenoemde brede mbo-scholen, is het Hoornbeeck College net als eerdere jaren de beste. Ook van die school staat er een vestiging in Goes.
Keuzegids
De cijfers in de Keuzegids zijn onder meer gebaseerd op het oordeel van studenten, cijfers over studiesuccessen en oordelen van deskundigen die kijken naar de accreditatie van een opleiding.